Χορός από γαρίδες | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
12:19
13/5/2008

Χορός από γαρίδες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ενας μαγικός χορός γεύσης!

Ενας μαγικός χορός γεύσης!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό γαρίδες, Νο 1
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλάκια πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κουταλιές φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Για τον πουρέ μήλου:

  • 1/2 κιλό ξινόμηλα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές κρασί, λευκό
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ

Για το γαρνίρισμα:

  • φλούδα πορτοκαλιού και λάιμ
  • 3 κουταλιές νερό

Τι κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τον πουρέ, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε τις φέτες των μήλων για μισή ώρα, προσθέτοντας στη μέση του βρασμού τη ζάχαρη και τον χυμό του λάιμ.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, έως ότου τα μήλα μαλακώσουν και δέσουν.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρασί, τα προσθέτουμε στα μήλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν πολτός.

Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε λεπτές λωρίδες σαν σπιρτόξυλα από τη φλούδα του πορτοκαλιού και του λάιμ και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό για 2-3 λεπτά, ώστε να ξεπικρίσουν.

Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τα κεφάλια, το μισό κέλυφος και το εντεράκι από τις γαρίδες. Στη συνέχεια, τις πλένουμε, τις χαράζουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό του λεμονιού, το λάδι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά και την πάπρικα.

Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις πανάρουμε στη φρυγανιά και την πάπρικα και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψί, φροντίζοντας η ουρά τους να είναι προς τα πάνω.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με τον πουρέ, γαρνίροντας με τις λωρίδες του πορτοκαλιού και του λάιμ, καλά στραγγισμένες.

Συμβουλή
Δεν αφήνουμε τις γαρίδες παραπάνω από 5 λεπτά μέσα στη μαρινάδα, γιατί χαλάει η γεύση τους.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ