Τσαρούγκια | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
11:03
30/5/2011

Τσαρούγκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υλικά:

  • 1 κιλό σαρδέλες και γόπες 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • σκόρδο (όσο επιθυμείτε) 
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • χοντρό αλάτι (ειδικό για παστά) και πιπέρι

Εκτέλεση: Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό τα ψάρια, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα απλώνουμε σε δίσκο, τον οποίο θα αφήσουμε στον ήλιο ώσπου να αρχίσουν να μαραίνονται (γύρω στις 2-3 ώρες). Στη συνέχεια τα ψήνουμε στα κάρβουνα και τα σερβίρουμε με μία φέτα λεμόνι. Είναι τέλειος μεζές για ούζο.

... απίστευτος παραδοσιακός ψαρομεζές της κυρίας Ιωάννας Κουτσουνάρη
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ψαρόσουπα