Αυτό το πιάτο είναι ένα είδος στιφάδο εμπνευσμένο από αυτό που θα βρεις στη Νότια Γαλλία. Χρησιμοποίησε ό,τι λευκοσαρκωμένο ψάρι και οστρακοειδή σου αρέσουν. Οι πατάτες κάνουν το πιάτο πιο πλήρες.
Γαρίδες με τζίντζερ, σκόρδο και γάλα καρύδας
Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και ανακάτεψε για να επικαλυφθούν. Αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφρά χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι, το σαφράν και την κόκκινη πιπεριά και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το κρασί και τις ντομάτες και σιγοβράσε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε να πάρει βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τις πατάτες και μια καλή πρέζα αλάτι. Ρύθμισε τη φωτιά σε γρήγορο βράσιμο. Μαγείρεψε με μισάνοιχτο καπάκι μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες, περίπου 10 λεπτά. Δοκίμασε το ζωμό - θα πρέπει να είναι καλά καρυκευμένος - και προσάρμοσε όσο χρειάζεται.
Καθώς ο ζωμός σιγοβράζει, πρόσθεσε τις αχιβάδες και μαγείρεψε για 5 λεπτά, με σκεπασμένο μισάνοιχτα το καπάκι. Πρόσθεσε μπακαλιάρο και μύδια από πάνω, σκέπασε και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν τα μύδια, 4 με 5 λεπτά. Σβήσε τη φωτιά και άφησε το στιφάδο να βράσει για 5 με 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και οι αχιβάδες. Σέρβιρε σε φαρδιά μπολ σούπας.