Σουπιές στιφάδο | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
15:25
3/4/2015

Σουπιές στιφάδο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια σειρά με νηστίσιμες κρητικές συνταγές για παραδοσιακά και εκλεκτά μεζεδάκια. Από τις σουπιές στιφάδο, στις ανοιξιάτικες τηγανητές μαραθόπιτες και την πολύ σπάνια χοχλιδόπιτα με μυρωδικά.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
  • 500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 20 ml ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Pίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ