Καθαρίζουμε τις σαρδέλες κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά.
Yλικά
Για τη σαλάτα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 200°C. Bγάζουμε τις σαρδέλες και ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών. Παράλληλα, έχουμε καθαρίσει τα αμπελοφάσουλα και τα έχουμε μαγειρέψει σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, που έχουμε χτυπήσει στον πολτοποιητή με το ξίδι και το σκόρδο. Σερβίρουμε μαζί με τις σαρδέλες.