Μπακαλιάρος πλακί | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
13:24
23/3/2010

Μπακαλιάρος πλακί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

(Ο Αλέξανδρος ξαναχτυπά!)

Υλικά

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος 
  • 1 κιλό κρεμμύδια 
  • 4 ώριμες ντομάτες 
  • 200 γραμμ. πιπεροσαλάτα με μανιτάρια 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • Δαφνόφυλλα 
  • Λάδι 
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Κόβετε σε φέτες και ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 30 ώρες, αλλάζοντας τακτικά το νερό.

2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε με λίγο νερό τα κρεμμύδια μαζί με την ντομάτα μέχρι να τσιγαριστούν καλά.

3. Ρίχνετε το υλικό σε ταψί κουζίνας προσθέτοντας τα μπαχαρικά, την πιπεροσαλάτα, το λάδι, ενώ από πάνω αραδιάζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

4. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα τουλάχιστον.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ