Κριθαράκι με καλαμαράκια | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
0:00
19/9/2011

Κριθαράκι με καλαμαράκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Yλικά

  • ½ κιλό καλαμαράκια μικρά ολόκληρα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κριθαράκι χειροποίητο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5-4 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Οταν αρχίσει ο βρασμός, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κριθαράκι.

ΣΗΜ.: Το μυτιληνιό κριθαράκι, που γίνεται από πρόβειο και γίδινο γάλα, είναι πολύ νόστιμο. Στην Αθήνα, το βρίσκουμε στην οδό Αθηνάς, στο μπακάλικο με προϊόντα Λέσβου.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Χτένια με σταφύλια