ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
Eκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω γύρω. Μεταφέρουμε σε σακούλα και τις αφήνουμε να «ιδρώσουν» για 5-10 λεπτά ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λουκάνικο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα ρεβίθια, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.