Φαγκρί, λαβράκια, σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές... Τρεις διαφορετικές συνταγές με «άρωμα» από θάλασσα στο καλοκαιρινό τραπέζι σας
Υλικά για 4 άτομα
Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια, τους ρίχνουμε χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Eτοιμάζουμε τις μπάμιες: Aφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο να τηγανιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το ξίδι και τις μαγειρεύουμε για 10'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να δέσουν σε μέτρια φωτιά. Mεταφέρουμε τις μπάμιες όπως είναι επάνω στα ψάρια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
Tip: Oι φρέσκες μπάμιες βγάζουν πολλά υγρά, αλλά αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν τις στρώσουμε υπομονετικά τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες.