Τέλος στον τροχό! Νέα ανώδυνη μέθοδος για σφραγίσματα | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
10:14
26/10/2014

Τέλος στον τροχό! Νέα ανώδυνη μέθοδος για σφραγίσματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο ήχος του τροχού είναι αρκετός για να κάνει τους περισσότερους από εμάς να καθυστερούμε τον ετήσο έλεγχο στον οδοντίατρο.

Αν κι εσύ εντάσσεσαι στα άτομα που ανατριχιάζουν στη θέα και τον ήχο του οδοντιατρικού αυτού εργαλείου η παρακάτω είδηση θα σε χαροποιήσει. Οι επιστήμονες βρήκαν νέα μέθοδο για σφράγισμα χαλασμένου δοντιού χωρίς τροχό αλλά με τεχνική ανοικοδόμησης του δοντιού και υπολογίζουν πως θα είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. 

Η νέα μέθοδος είναι αποτέλεσμα ερευνών του King s College του Λονδίνου βοηθά τα δόντια να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση δίχως τρόχισμα και γέμισμα με υλικό σφραγισμάτων όπως το αμάλγαμα ή τη σύνθετη ρητίνη κι ως εκ τούτου δε χρειάζεται ούτε αναισθητικές ενέσεις, ούτε πόνο κάνοντας το σφράγισμα μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. 

Η νεά τεχνική επιταχύνει τη φυσική κίνηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο κατεστραμμένο δόντι κι έχει δύο στάδια. Στο πρώτο προετοιμάζεται η κατεστραμένη περιοχή και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός εργαλείου και μικρής ποσότητας ηλεκτρισμού ωθούνται το ασβέστιο και ο φώσφορος στο σημείο του χαλάσματος. 

Όπως λέει ο καθηγητής Nigel Pitts, από το Dental Institute του πανεπιστημίου του Λονδίνου, "ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τα δόντια σήμερα δεν είναι ο ιδανικός".

Εκτός από την καταπολέμηση της τερηδόνας, η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των δοντιών. 

 

 

 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ