Τα 5 οφέλη που μπορείς να έχεις αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς μακιγιάζ | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
9:03
20/8/2020

Τα 5 οφέλη που μπορείς να έχεις αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς μακιγιάζ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Aσχολούμαστε τόσο πολύ με την τελειότητα που πολλές φορές χρωματίζουμε τη μοναδικότητά μας με ένα παχύ στρώμα κονσίλερ. Αλλά όπως αποδεικνύεται, το μακιγιάζ ελέγχει τον εγκέφαλό μας σαν μαριονέτα και υπάρχουν ορισμένα οφέλη, ακόμη και για την ψυχική μας υγεία, εάν σταματήσουμε να το βάζουμε.

Εμείς αποφασίσαμε να κοιτάξουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος για αυτό θα θέλαμε να σου δείξουμε με ποιους τρόπους η απουσία μακιγιάζ μπορεί πραγματικά να κάνει την προσωπικότητά σου να ανθίσει.

Φαίνεσαι νεότερη χωρίς να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια.

Εάν είσαι χωρίς μακιγιάζ, μπορεί να σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις την ηλικία σου (π.χ. από έναν αστυνομικό) ή μπορεί να θυμηθείς τον εαυτό σου ως έφηβη, όταν άρχισες να φοράς makeup για να φαίνεσαι μεγαλύτερη από τις φίλες σου. Μια μελέτη ισχυρίζεται ότι το μακιγιάζ κάνει τις μεσήλικες γυναίκες να φαίνονται νεότερες, αλλά οι νέες γυναίκες φαίνονται μεγαλύτερες με το πρόσωπό τους καλυμμένο με μακιγιάζ. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να συσχετίζουν τη χρήση μακιγιάζ με την ενηλικίωση, οπότε όταν φοράς μακιγιάζ, υπάρχουν άνθρωποι που υποσυνείδητα πιστεύουν ότι είσαι μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είσαι.

Το δέρμα σου γίνεται πιο ανθεκτικό στη φθορά από τον ήλιο.

Ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν συστατικά που μπορεί να κάνουν το εξωτερικό μέρος του δέρματός σου, ξηρό και ξεφλουδισμένο. Για παράδειγμα, η ρετινόλη συνιστάται να εφαρμόζεται τη νύχτα για να αποφευχθούν τυχόν βλάβες από τον ήλιο. Μια άλλη ουσία είναι η υδροκινόνη, η οποία βρίσκεται στους ορούς του προσώπου που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τον τόνο του δέρματος πιο ομοιόμορφο και κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία. Όταν δεν φοράς μακιγιάζ, το μόνο που χρειάζεται να αγοράσεις είναι ένα καλό προϊόν περιποίησης δέρματος με προστασία SPF.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον να μην χαλάσεις το μακιγιάζ σου.

Όταν έχει έξω ζέστη ή όταν είσαι απλά στο τρέξιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι συνηθισμένο να ιδρώνεις πολύ. Εάν το πρόσωπό σου είναι πλήρως καλυμμένο με μακιγιάζ, είναι πραγματική δοκιμασία να το διατηρείς στη θέση του καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά με ένα πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ, οι φυσικές κινήσεις όπως το σκούπισμα του ιδρώτα από το φρύδι σου, δεν είναι πλέον μια δοκιμασία και έτσι ενεργείς φυσικά.

Οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερο ποια είσαι και όχι τι φοράς στο πρόσωπό σου.

Σε μια έρευνα που έγινε στο διαδίκτυο, ορισμένες γυναίκες αποκάλυψαν ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από άλλα άτομα, όταν φορούν μακιγιάζ από όταν δεν φορούν. Είπαν στην έρευνα ότι όταν φορούν μακιγιάζ υπάρχουν άνθρωποι που συχνά πιστεύουν ότι είναι τρομερά ύπουλες ή έχουν τάση να κλέβουν τους άντρες των άλλων γυναικών και μετά εκπλήσσονται από τις πραγματικές τους προσωπικότητες. Έτσι, εάν τυχαίνει να σε βλέπουν διαφορετικά όταν φοράς μακιγιάζ, ένα γυμνό πρόσωπο μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις τέλος σε αυτές τις κακεντρεχείς κρίσεις που προέρχονται από την εξωτερική σου εμφάνιση.

Η φυσική σου εμφάνιση σε κάνει να φαίνεσαι πιο φιλική στα μάτια των άλλων.

Η Nancy Etcoff, βοηθός καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ισχυρίζεται ότι ένα πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ φαίνεται πιο αξιόπιστο στους ανθρώπους, σε σχέση με ένα πρόσωπο με μια έντονη καλλυντική μάσκα. Έτσι, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και να έχεις θερμές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, το μακιγιάζ αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο εχθρός παρά φίλος.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ