Η καλύτερη ώρα να κάνεις καθαρισμό προσώπου δεν είναι αυτή που νόμιζες | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
20:00
25/4/2019

Η καλύτερη ώρα να κάνεις καθαρισμό προσώπου δεν είναι αυτή που νόμιζες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια πληροφορία που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για τη ρουτίνα περιποίησης σου

Μπορεί μέχρι τώρα να έχεις καταλάβει ποια είναι τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, αλλά ξέρεις πότε πρέπει να τα εφαρμόσεις;

Δες και αυτό: Τελικά, ποια στιγμή της ημέρας είναι καλύτερο να κάνεις ντους;

 

Το πιο πιθανό είναι ότι επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα περιποίησης το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η σωστή ώρα που θα τα εφαρμόσεις παίζει σημαντικότερο ρόλο απ'ότι νόμιζες, και υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να καθαρίζεις  το πρόσωπό σου στις 2 ώρα το βράδυ απ'ότι στις 8. 

Αυτό το είδες; Πώς να ξεφορτωθείς τα σημάδια της ακμής γρήγορα, σύμφωνα με το δερματολόγο της Kendall Jenner

 

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας συνδέεται άμεσα και με το εσωτερικό χρονοβιολογικό ρολόι του οργανισμού μας. Κοινώς, όσο εμείς κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας δουλεύει και μάλιστα σκληρά προκειμένου να επανορθώσει όλες τις «βλάβες» που έχουν υποστεί τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αμυνθεί απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Κάπως έτσι, η σωστή λειτουργία αλλά και η νεανικότητά της καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον κιρκαδικό ρυθμό των κυττάρων της. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, γύρω στις 9 το βράδυ, η μελατονίνη, η ορμόνη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία εκκρίνεται με αποτέλεσμα να κάνει πιο δεκτική την επιδερμίδα μας στα δραστικά συστατικά της κρέμας/ μάσκας/ ορού που φοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διάβασε επίσης: Πώς να διώξεις τις κοκκινίλες από το δέρμα σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους

 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρώτον, πως αυτή την ώρα η επιδερμίδα σου καλό θα ήταν να είναι καθαρή από όλα τα ίχνη μακιγιάζ, προκειμένου τα προϊόντα περιποίησης να δράσουν στο μέγιστο βαθμό και να επανορθωθούν οι όποιες φθορές και τα σημάδια γήρανσης και δεύτερον, θα πρέπει να καθαρίζεις νωρίτερα το πρόσωπό σου - πολύ νωρίτερα απ ό,τι πέφτεις για ύπνο συνήθως- προκειμένου αυτή την ώρα να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της skincare ρουτίνας σου. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ