Από το γιασεμί στα ω-3: Αποκωδικοποίηστε έξυπνα τα συστατικά των καλλυντικών | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
13:34
2/12/2016

Από το γιασεμί στα ω-3: Αποκωδικοποίηστε έξυπνα τα συστατικά των καλλυντικών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ανακαλύψαμε το βιβλίο με τις πιο δραστικές ουσίες που φυλά η L’ Oréal Paris στα γραφεία της και σου αποκαλύπτουμε ποιες από αυτές δεν πρέπει να λείπουν από την κρέμα προσώπου σου.

 

Ποια είναι η συνταγή που παγώνει το χρόνο; Τι συστατικά πρέπει να αναζητούμε στο καλλυντικό μας ώστε να έχουμε αποτελεσματική πρόληψη από τη φθορά του χρόνου; Εδώ και πολλές δεκαετίες, βιολόγοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και αναζητούν τις συνταγές ομορφιάς γυναικών στη Βραζιλία, την Αφρική, την Κίνα, την Ινδία. Στη συνέχεια ερευνούν τα συστατικά των φυτών και βλέπουν πόσο δραστικά είναι. Έτσι, από το ξύλο της σημύδας, οι επιστήμονες της L' Oréal Paris συνέθεσαν, στα εργαστήρια του brand στις χώρες όπου γίνονται οι μελέτες, ένα από τα πιο δραστικά μόρια που καταπολεμά τις ρυτίδες. Από το εκχύλισμα γιασεμιού πήραν αντιοξειδωτικά και από τα φρούτα πολύτιμα οξέα που προάγουν την απολέπιση. Στο κερί της μέλισσας ανακάλυψαν δυνατότητες προσαρμογής στο κρύο και τη ζέστη. Το αποτέλεσμα αυτού του χρονοβόρου μα όμορφου ταξιδιού συμπυκνώνει η L' Oréal Paris στην καινούρια έκδοσή της The Skin Glossary, που αποτελεί βίβλο για τους ερευνητές του brand. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε τις ιδιότητες πάνω από 170 ισχυρών ουσιών, φυτικών και μη, που κλείνονται στα βαζάκια. Επιλέξαμε δώδεκα από αυτά που θεωρούνται κορυφαία για την κρέμα προσώπου μας και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Δες στο ELLE περισσότερα για να αποκωδικοποιήσεις  έξυπνα τα συστατικά των καλλυντικών σου:

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ