5 μεγάλες αλήθειες για το μπότοξ | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
8:06
27/5/2015

5 μεγάλες αλήθειες για το μπότοξ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι τόσα πολλά που θα ήθελες να ξέρεις για το μπότοξ.  Τι είναι, κάθε πότε μπορείς να το κάνεις και πότε να μην το κάνεις; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να τα γνωρίζεις αν σκέφτεσαι να το κάνεις.

 Ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος κ.Δημήτρης Καπετανάκης απαντάει στα  σημαντικότερα ερωτήματα που μας έρχονται στο μυαλό και μας λύνει όλες τις απορίες. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να το κάνεις.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<h4>Τι είναι το μπότοξ;</h4>  <p>"Η βοτουλινική τοξίνη είναι μία φυσική πρωτεΐνη, που ανακαλύφτηκε από τον Scott και χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του στραβισμού το 1980 και το 1986 ένα ζεύγος

Τι είναι το μπότοξ;

"Η βοτουλινική τοξίνη είναι μία φυσική πρωτεΐνη, που ανακαλύφτηκε από τον Scott και χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του στραβισμού το 1980 και το 1986 ένα ζεύγος δερματολόγων οι JD και JA Carruthers την χρησιμοποίησαν για αισθητικούς λόγους και η οποία έχει σκοπό να μαλακώσει την σύσπαση ορισμένων μιμητικών μυών του προσώπου, έτσι ώστε το πρόσωπο να έχει μία πιο ήρεμη και ξεκούραστη εμφάνιση", μας εξηγεί ο κ.Καπετανάκης.

Σε ποια σημεία γίνεται και τι αποκαλύπτουν οι έρευνες;

"Οι ενέσεις γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία, σχεδόν ανώδυνα και το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά 48-72 ώρες και το ολοκληρωμένο αποτέσμα μετά 14 μέρες. Τότε επανεξετάζουμε και διορθώνουμε όπου και εάν χρειάζεται.

Τα σημεία που γίνονται είναι στο μεσόφρυο (ρυτίδες συνοφρύωσης) , στο μέτωπο (ρυτίδες άρνησης) και στο γέλιο (πόδι της χήνας, έξω πλάγια ματιών).

Από τελευταίες μελέτες που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο βρέθηκε πως σε ποσοστό 80% οι ασθενείς έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ενώ σε ποσοστό 20% δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους γιατρούς που σε ποσοστό 39% δεν έβαλαν την σωστή ποσότητα (μικρότερη ποσότητα ,ήπιο ή και απουσία αποτελέσματος, ενώ μεγαλύτερη ποσότητα έχει σαν αποτέλεσμα το ψυχρό και ανέκφραστο πρόσωπο). Σε ποσοστό 18% δεν έγινε σωστή παρασκευή, ή λάθος διατήρηση του σκευάσματος, ή μπήκε λάθος διαλύτης , ή οι ενέσεις έγιναν σε όχι σωστά σημεία.

Τέλος ποσοστό 17% δεν έμεινε ικανοποιημένο για λόγους κακής επιλογής ασθενών εκ μέρους μας, όπου δεν έχουμε εξηγήσει σωστά την διαδικασία και δεν υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.", λέει ο γιατρός.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ