4 βήματα για τέλειο καθαρισμό | ομορφια , περιποιηση , προσωπο | womenonly.gr
0:00
7/12/2009

4 βήματα για τέλειο καθαρισμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε τα μυστικά για τέλεια επιδερμίδα και λάμψε!
Μάθε τα μυστικά για τέλεια επιδερμίδα και λάμψε!
Φυσικά και δεν το ακούς πρώτη φορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιο βασικό βήμα για τέλειο δέρμα δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό. Μόνο αν φροντίζεις να έχεις καθαρή επιδερμίδα, επιτρέπεις στη φυσική διαδικασία παραγωγής των κυττάρων αν λειτουργήσει σωστά. Κάθε μέρα η επιδερμίδα σου υποφέρει από τη σκόνη, τον ιδρώτα, τα μικρόβια, τα νεκρά κύτταρα και το μέικ-απ και για το λόγο αυτό , ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου είναι απαραίτητος αν θες να απομακρύνεις όλα αυτά! Διάβασε παρακάτω και μάθε τα πάντα για τον καθαρισμό!

Φυσικά και δεν το ακούς πρώτη φορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι  το πιο βασικό βήμα για τέλειο δέρμα δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό. Μόνο αν φροντίζεις να έχεις καθαρή επιδερμίδα, επιτρέπεις στη φυσική διαδικασία παραγωγής των κυττάρων αν λειτουργήσει σωστά. Κάθε μέρα η επιδερμίδα σου υποφέρει από τη σκόνη, τον ιδρώτα, τα μικρόβια, τα νεκρά κύτταρα και το μέικ-απ και για το λόγο αυτό , ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου είναι απαραίτητος αν θες να απομακρύνεις όλα αυτά! Διάβασε παρακάτω και μάθε τα πάντα για τον καθαρισμό!

Άνοιξε το δρόμο στα... συστατικά:  ο καθαρισμός "ανοίγει το δρόμο" μέσα από τον οποίο εισχωρούν τα συστατικά των καλλυντικών στο δερματάκι σου και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος. Σε μια επιδερμίδα που δεν καθαρίζεται σωστά μπορούν να δημιουργηθούν εστίες μικροβίων, προκαλώντας κάθε είδους ερεθισμούς, ακόμα και δερματίτιδες. Γι’  αυτό και πρέπει όσο μπορείς να αποφεύγεις να πιάνεις το πρόσωπο σου με τα χέρια σου, αν προηγουμένως δεν τα έχεις πλύνει καλά!

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Μαρία Καρδάση  για τον καθαρισμό και τη σημασία του: "Πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουμε κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο και το πρώτο που κάνουμε κάθε πρωί, όταν ξυπνήσουμε. Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου απαιτεί τη χρήση γαλακτώματος καθαρισμού ή ζελ καθαρισμού, τονωτικής λοσιόν και κρέμας απολέπισης των νεκρών κυττάρων".

Ενώ μας εξηγεί και τη σημασία της απολέπισης που όπως λέει η ίδια: "είναι η μητέρα της αντιγήρανσης, κι αυτό για δυο πολύ σοβαρούς λόγους: Όσο παραμένουν τα νεκρά κύτταρα πάνω στην επιδερμίδα, αργούν να εμφανιστούν τα νέα κύτταρα -η απομάκρυνσή τους ενεργοποιεί την αναπαραγωγή νέων κυττάρων- και τόσο λιγότερο μπορούν να διεισδύσουν τα συστατικά των καλλυντικών στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Καθημερινά, μέρα παρά μέρα ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα -ανάλογα και με τον τύπο του δέρματος καθώς και την ηλικία του- η απολέπιση είναι απαραίτητη. Τα λιπαρά και τα πολύ ξηρά δέρματα απαιτούν μεγαλύτερη συχνότητα απολέπισης".

Κάνε τις σωστές κινήσεις: όταν καθαρίζεις την επιδερμίδα σου οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές με απαλά σφουγγαράκια έτσι ώστε να μην προκαλείται ερεθισμός και στη συνέχεια πρέπει να ψεκάζεις απαλά με νερό. Γενικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό πρέπει να είναι ήπια, δηλαδή πρέπει να έχουν ουδέτερο pH, ώστε να μην επηρεάζεται το σχετικά όξινο pH της επιδερμίδας σου.

Επένδυσε στα σωστά προϊόντα: ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μικτό, ευαίσθητο) πρέπει να χρησιμοποιείς και τα αντίστοιχα προϊόντα, έτσι ώστε να μην προκαλούνται ερεθισμοί.

Γιατί τραβάει η επιδερμίδα;  Μετά τον καθαρισμό θα σου έχει τύχει πολλές φορές η επιδερμίδα σου να "τραβάει",ή να έχει φαγούρα και κοκκινίλες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχασε τη φυσιολογική της υγρασία και λιπαρότητα.

Τιπ: αν έχεις λιπαρό ή πολύ λιπαρό δέρμα, καλό είναι να χρησιμοποιείς σαπούνι ή τζελ καθαρισμού, ενώ αν έχεις ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, το γαλάκτωμα και η λοσιόν είναι τα προϊόντα που σου ταιριάζουν!

Καθάρισε σωστά: 

Α. Καθάρισε το πρόσωπο σου με μαλακό σφουγγαράκι ή βαμβάκι και γαλάκτωμα.

Β. Αφαίρεσε το γαλάκτωμα ξεπλένοντας με χλιαρό νερό και

Γ. Πέρασε όλο το πρόσωπο με βαμβάκι λοσιόν για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα και να τονώσεις την επιδερμίδα σου.

Δ. χρησιμοποιείσαι λάδι ή τζελ για αν καθαρίσεις τα ματάκια σου

 

Τιπ: για να αφαιρέσεις το παχύρευστο μέικ-απ πρέπει οπωσδήποτε μετά το τζελ καθαρισμού να το καθαρίσεις με τονωτική λοσιόν. Προτίμησε μια λοσιόν χωρίς οινόπνευμα αν έχει ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Έξτρα τιπ: προτίμησε προϊόντα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που όχι μόνο καθαρίζουν την επιδερμίδα σου αλλά ταυτόχρονα την περιποιούνται κιόλας!

 

Από τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ