Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα - Βάσει έρευνας! | αρχική , promo | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΧΙΚΗ / PROMO
11:00
15/12/2018

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα - Βάσει έρευνας!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχουν κυκλοφορήσει κατά περιόδους πολλές έρευνες που αναφέρονται στα οφέλη ή στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κρασί στην υγεία μας.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Τώρα, μια μελέτη του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κρατά τον γιατρό μακριά.

Όσοι απολαμβάνουν ένα ποτήρι, αλλά όχι παραπάνω, είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφτούν το νοσοκομείο από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου αλκόολ.

Η μελέτη εξέτασε 21.000 άντρες και γυναίκες στην Ιταλία και διαπίστωσε ότι για τους μέτριους πότες, ένα μικρό ποτήρι κρασί (125ml) όταν συνδυάζεται με μια τυπική μεσογειακή διατροφή, μειώνει την πιθανότητα να χρειαστούν ιατρική θεραπεία σε σύγκριση με αυτούς που πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να πιεις αυτές τις γιορτές

Μάλιστα, σε πάνω από έξι χρόνια, έγιναν 13.000 νοσοκομειακές εισαγωγές για όσους συμμετείχαν, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 56 ετών.

Όσοι ποτέ δεν άγγιξαν το κρασί ήταν 11% πιθανότερο να βρεθούν σε νοσοκομείο από ό, τι οι άλλοι.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί, με μέτρο, μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας, επειδή περιέχει ενώσεις που μειώνουν την καρδιακή νόσο.

Διάβασε επίσης:  Μαγείρεμα με κρασί: 5 συμβουλές για έξτρα νοστιμιά

Ωστόσο, ο Dr Ken Mukamal, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Δεν λέμε ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος που δεν πίνει κρασί θα πρέπει να αρχίσει να πίνει για να βελτιώσει την υγεία του».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Addiction.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ