Χάρισον Φόρντ: Η αστρονομική αποζημίωση που κέρδισε για το σπασμένο του πόδι Το διακαστήριο τον δικαίωσε | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
10:53
13/10/2016
ΤΟ ΔΙΑΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ

Χάρισον Φόρντ: Η "αστρονομική" αποζημίωση που κέρδισε για το σπασμένο του πόδι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένα ατύχημα που είχε ο διάσημος ηθοποιός στα γυρίσματα του τελευταίου σίκουελ των ταινιών Star Wars τον έκανε πλουσιότερο κατά πολύ.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον Χάριστον Φορντ, ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και η εταιρεία παραγωγής Foodles Production αναγκάστηκε να του πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών (1,76 εκ. ευρώ) καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα για την προστασία των ηθοποιών και των εργαζόμενων της.

Ο 74χρονος σταρ υπέστη κάταγμα στο αριστερό του πόδι, όταν έκλεισε ξαφνικά μια αυτόματη πόρτα και παγιδεύτηκε κατά το γύρισμα που βρισκόταν σε εξέλιξη στα στούντιο Pinewood, κοντά στο Λονδίνο, στις 12 Ιουνίου 2014.Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Άντριου Μάρσαλ, η μεταλλική πόρτα 1,2 μέτρων επί 2 μέτρων μετατράπηκε σε «γκιλοτίνα» και δεν χτύπησε παρά «για λίγα χιλιοστά το πρόσωπο» του Χάρισον Φορντ προτού εκείνος σωριαστεί στο έδαφος και παγιδευτεί.

Το περιστατικό «θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο ενός ή δύο προσώπων» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η εταιρεία Foodles Production, θυγατρική των στούντιο Disney με έδρα το Λονδίνο, κρίθηκε ένοχη για ελλείψεις των μέτρων ασφαλείας. Ο δικαστής του δικαστηρίου του Έιλσμπουρι (βορειοδυτικό Λονδίνο) τόνισε όμως κυρίως ότι η εταιρεία δεν είχε προειδοποιήσει τον ηθοποιό για τους κινδύνους στο πλατό.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ