Συνελήφθη ο Μπιλ Κόσμπι, πλήρωσε εγγύηση 1 εκ. και αφέθηκε ελεύθερος | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
11:52
31/12/2015

Συνελήφθη ο Μπιλ Κόσμπι, πλήρωσε εγγύηση 1 εκ. και αφέθηκε ελεύθερος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Συνέχεια στο δικαστικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πάλαι ποτέ δημοφιλή κωμικό, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρές βιασμού κατά συρροήν.

Ο Μπιλ Κόσμπι (Bill Cosby) συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας μπαστουνάκι. Η εισαγγελία της Πενσυλβάνια είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική επίθεση μιας γυναίκας στις αρχές του 2004.

Η εγγύηση ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολλάρια. Ο 78χρονος αμερικανός κωμικός κατέβαλε τα χρήματα και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αμερικανός κωμικός δεν δήλωσε αθώος ή ένοχος αλλά παρέδωσε το διαβατήριό του στο δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει η ακρόαση του κατηγορούμενου.  

Η εισαγγελία της Πενσυλβανίας αποφάσισε να ανοίξει το «φάκελο» για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ, εργαζόμενης στο πανεπιστήμιο Τέμπλ το 2004. Η γυναίκα έκανε μήνυση στον κωμικό το 2005 αλλά η υπόθεση δεν ακούστηκε ποτέ στο δικαστήριο, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ιδιωτικό συμβιβασμό. 

Το «συμβάν» με την Κόνσταντ, όμως, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο έχει εμπλακεί το όνομα του Κόσμπι.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, στις αρχές έχουν απευθυνθεί και αρκετές άλλες γυναίκες που κατηγορούν τον κωμικό για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τονίζουν ότι η βίαιη συμπεριφορά του Κόσμπι δεν είναι πρόσφατη, αλλά ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’70. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές έχουν πλέον παραγραφεί αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ. 

Σε παλαιότερη κατάθεσή του, ο Μπιλ Κόσμπι είχε παραδεχτεί ότι είχε συναινετική ερωτική επαφή με την Κόνσαντ και αποκάλυψε ότι έδινε ένα ηρεμιστικό σε κάποιες γυναίκες, όταν επιθυμούσε να κάνει σεξ μαζί τους. 

Πηγή: Έθνος
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ