Πολ Γουόκερ: Η κόρη του κάνει μήνυση στην Πόρσε για τον θάνατό του | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
12:52
29/9/2015

Πολ Γουόκερ: Η κόρη του κάνει μήνυση στην Πόρσε για τον θάνατό του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δύο χρόνια μετά το τράγικο δυστύχημα που στοιχησε τη ζωή στον διάσημο ηθοποιό των ταινιών "Fast and Furious" η 16χρονη, σήμερα, κόρη του κινεί νομικές διαδικασίες ενάντια σε αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους.

Στις 30 Νοεμβρίου 2013, ο Πολ Γουόκερ (Paul Walker) έκανε βόλτα με την ολοκαίνουρια Πόρσε Καρέρα GT του φίλου του Ρότζερ Ροντάς (Roger Rodas), ο οποίος μάλιστα οδηγούσε το αυτοκίνητο που έμελλε να είναι μοιραίο. Για άγνωστους λόγους βγήκε από τον δρόμο της και προσέκρουσε σε στύλο προκαλώντας ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια.

Και οι δύο θάνατοι αποδόθηκαν σε ατύχημα ενώ οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι ο οδηγός πέθανε ακαριαία στη σύγκρουση ενώ στον θάνατο του Γουόκερ συντέλεσαν και τα εγκαύματα από τη φωτιά.

Σήμερα, η 16χρονη κόρη του Γουόκερ, Μέντοου (Meadow) καταθέτει μήνυση εναντίον της Πόρσε, υποστηρίζοντας ακριβώς αυτό, ότι ο πατέρας της επιβίωσε από τους τραυματισμούς που απέφερε στο σώμα του η σύγκρουση, αλλά υπέφερε έναν επώδυνο θάνατο καθώς κάηκε ζωντανός.

Η 16χρονη κόρη του ηθοποιού σύμφωνα με το TMZ μάλιστα το οποίο έχει στη διάθεση του τα έγγραφα της μήνυσης, αναφέρει πως μια κακοτεχνία έφταιγε για το θάνατο του πατέρα της, ο οποίος ήταν ζωντανός μετά το ατύχημα και κάηκε ζωντανός, καθώς η ζώνη ασφαλείας μπλόκαρε, του έσπασε τα πλευρά και την κλείδα μετά τη σύγκρουση, ενώ τον κράτησε εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητο.

 

Αν και το πόρισμα των αρχών για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό στις 30 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει πως αιτία της συντριβής ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί (80 - 93 μίλα την ώρα), η μήνυση ισχυρίζεται πως η ταχύτητα ήταν μεταξύ 63 και 71 όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και επιπλέον αναφέρει πως το αυτοκίνητο δεν θα προσέκρουε αν διέθετε το κατάλληλο σύστημα σταθεροποίησης. 

Επιπλέον οι δικηγόροι της κόρης του αδικοχαμένου ηθοποιού, ισχυρίζονται ότι η εταιρεία γνώριζε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε "ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου" και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα σύστημα διαχείρισης σταθερότητας το οποίο θα απέτρεπε κάθε παρέκκλιση.

"Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Πόρσε Καρέρα GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Πολ Γουόκερ και τον φίλο του Ρότζερ Ροντάς", αναφέρει ο δικηγόρος της 16χρονης.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ