Ο Τσάρλι Σιν φαίνεται να νικά το AIDS Η πειραματική θεραπεία δείχνει να αποδίδει | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
12:52
5/12/2016
Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ

Ο Τσάρλι Σιν φαίνεται να νικά το AIDS

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

"Απίθανα υπέροχο" χαρακτηρίζει αυτό που του συμβαίνει ο διάσημος ηθοποιός και έχει σίγουρα δίκιο, αν όντως ισχύουν αυτά που περιγράφει ο ίδιος, αλλά και ο γιατρός του.

Ο Τσάρλι Σιν είχε σοκάρει τον κόσμο πριν από έναν χρόνο όταν είχε αποκαλύψει δημοσίως ότι βγήκε θετικός στον ιό HIV. Λίγο καιρό μετά ανακοίνωσε ότι οικειοθελώς παίρνει μέρος σε ένα πειραματικό πρόγραμμα θεραπείας με το ένα νέο φάρμακο PRO-140, το οποίο, όπως φαίνεται, έκανε θαύματα. Στην περίπτωσή του, τουλάχιστον.

"Είναι απίθανα υπέροχο. Προσωπικά, σκέφτομαι τι ένιωσα εκείνη τη μέρα και πως νιώθω τώρα. Ουάου. Μιλάμε για μια μεταμόρφωση. Τη μια στιγμή βρίσκεσαι στον δρόμο της απώλειας και την αμέσως επόμενη δεν είσαι. Είναι απίθανο", ομολογεί ο 51χρονος σταρ μιλώντας στην Daily Mail Online ενώ και ο Dr Nader Pourhassan, υπεύθυνος της CytoDyn επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του υπογραμμίζοντας ότι στις δυο τελευταίες εξετάσεις αίματος ο "στόχος" ήταν "μη εντοπίσημος", πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός HIV έχει κατασταλεί πλήρως!

Συνήθως παρόμοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με ένα κοκτέιλ φαρμάκων σε καθημερινή βάση με στόχο να μην ελέγξει πλήρως ο ιός το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.

Στην περίπτωση του πειραματικού φάρμακου που δοκιμάζει αυτό τον καιρό η εταιρεία CytoDyn, χρειάζεται μία μόνο ένεση ημερησίως. Σημειώνεται βεβαίως ότι το φάρμακο PRO-140 δεν καταπολεμά όλα τα στελέχη του ιού, όμως δείχνει αποτελεσματικότατο στο R5, το στέλεχος στο οποίο είναι θετικοί τα 2/3 των ανθρώπων που πρσβάλλονται.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ