Ο Μπόνο τιμάται με το βραβείο Η γυναίκα της χρονιάς Από το περιοδικό Glamour | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
11:49
3/11/2016
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLAMOUR

Ο Μπόνο τιμάται με το βραβείο "Η γυναίκα της χρονιάς"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ναι ναι, καλά διαβάσατε. Δεν έχει γίνει λάθος. O θρυλικός τραγουδιστής των U2 επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους του περιοδικού Glamour και μπήκε στη λίστα με τα ονόματα που θα λάβουν τη φετινή τιμητική διάκριση. 

Το περιοδικό Glamour διοργανώνει κάθε χρόνο μια λαμπερή εκδήλωση όπου τιμά με το βραβείο "Η Γυναίκα της χρονιάς" πολλές γυναίκες από διαφορετικούς χώρους που ξεχώρισαν, εξηγώντας το γιατί. Φέτος για πρώτη φορά, στη λίστα είδαμε και το όνομα ενός άντρα. 

Ο Μπόνο, συμπεριλήφθηκε στη λίστα, ανάμεσα σε ονόματα όπως η Κριστίν Λανγκάρντ και η σούπερ αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς, καθώς αναγνωρίστηκαν οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ιδού πώς ανακοίνωσε επίσημα το νέο το ίδιο το περιοδικό χρησιμοποιώντας φυσικά τον τίτλο "Αντρας της χρονιάς". 

 

Ο ίδιος ο αρχηγός των U2, δήλωσε ευγνώμων όταν πληφορήθηκε τα νέα τονίζοντας τα εξής: «Η μάχη για την ισότητα των δύο φύλων δεν μπορεί να κερδηθεί αν οι άνδρες δεν ηγηθούν σ’ αυτήν μαζί με τις γυναίκες. Οι άνδρες έχουν μεγάλη ευθύνη για το πρόβλημα, οπότε οφείλουμε να αναμειχθούμε στις λύσεις του», όμως οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες 

 

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω επιλογή η διευθύντρια του περιοδικού, Cindi Leive, υπεραμύνθηκε της απόφασης δηλώντας ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που πραγματικά κάνουν υπέροχα πράγματα για τις γυναίκες σήμερα και ένας από αυτούς είναι και ο Μπόνο, ο οποίος ίδρυσε το «Poverty is Sexist» που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και η δημοσιογράφος του CNN, Christiane Amanpour, που έγραψε: «Πιστεύω ότι είναι η ιδανική επιλογή γι’ αυτό το βραβείο που δίνεται πρώτη φορά σε άνδρα επειδή προσπαθεί να κάνει το καλό από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική».

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντίθετες απόψεις, όπως αυτή του συγγραφέα και ηθοποιού Travon Free ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Γνωρίζει το περιοδικό «Glamour» πως δίνοντας στον Μπόνο το βραβείο ‘’Γυναίκα της Χρονιάς’’ υποσκάπτει το νόημα του βραβείου;».

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ