Μπιλ Κόσμπι: Παραδέχεται σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα και παραπέμπεται σε δίκη | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
13:33
25/5/2016

Μπιλ Κόσμπι: Παραδέχεται σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα και παραπέμπεται σε δίκη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τελικά δεν τη γλιτώνει τη δίκη ο διάσημος κωμικός εις βάρος του οποίου ξέσπασε ένα τεράστιο σκάνδαλο όταν δεκάδες γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι τις βίασε, αφού τις είχε πρώτα ναρκώσει.

Όπως έκρινε χθες το δικαστήριο της Πενσιλβάνια, τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσίασε ο εισαγγελέας αρκούν, για να παραπεμφθεί σε δίκη ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο 78χρονος δημιουργός του Cosby Show [φωτό κάτω] έχει ακόμη τη δυνατότητα να αποφύγει τη δίκη, εάν δηλώσει ένοχος για την υπόθεση αυτή, κάτι που θα σήμαινε ότι θα απόμενε μόνο να ανακοινωθεί η ποινή του.

Στη σημερινή, προκαταρκτική απόφασή του η δικαστής της κομητείας Μοντγκόμερι έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να δικαστεί ο Κόσμπι με την κατηγορία ότι το 2004 νάρκωσε και επιτέθηκε σε μια γυναίκα, την Αντρέα Κόνσταντ.

«Καλή σας τύχη, κύριε» είπε η δικαστής Ελίζαμπεθ Μακχιού στον Κόσμπι, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της. Ο ηθοποιός απάντησε «ευχαριστώ» και αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία άλλη δήλωση.

Και ο ίδιος ο Κόσμπι όμως, αποκάλυψε και παραδέχτηκε "πράματα και θάμματα".

 Αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι ο Κόσμπι είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι έκανε σεξ με νεαρά κορίτσια και ότι πρακτορείο μοντέλων συνήθιζε να του στέλνει «πέντε - έξι μοντέλα» κάθε εβδομάδα στις τοποθεσίες γυρισμάτων όπου βρισκόταν.

Στην κατάθεση του Κόσμπι (το 2005 και το 2006) ο ηθοποιός περιγράφει πώς έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες πριν κάνει σεξ μαζί τους, ενώ αναφέρεται σε μυστικές καταθέσεις σε πρώην ερωμένες του.

Μιλώντας στην δικηγόρο της Αντρεα Κόνσταντ [φωτό επάνω, το 1997], ο Κόσμπι είχε δηλώσει τότε: «Η Αντρεα ήρθε στο σπίτι. Εγώ την κάλεσα. Μιλήσαμε για το Πανεπιστήμιο Τρεμπλ (σ.σ. όπου την είχε γνωρίσει). Και μετά, πήγα πάνω και πήρα τρία χάπια. Τα έφερα κάτω. Αντιστοιχούσαν σε μιάμιση δόση. Ο λόγος που τα έδωσα και τα προσέφερα στην Αντρεα, η οποία τα πήρε αφού τα ήλεγξε, ήταν ότι η ίδια έλεγε ότι είχε άγχος».

Όταν ρωτήθηκε εάν ζήτησε προφορικά την έγκριση της Κόνσταντ για να κάνουν σεξ, ο ηθοποιός είπε ότι δεν ζήτησε «την άδειά της προφορικά», αλλά ακούμπησε το χέρι του στην κοιλιά της, χωρίς να της σηκώσει τα ρούχα.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι κάποια από τα χάπια τα είχε για να τα δίνει σε άλλους ανθρώπους, «όπως θα τους έδινες ένα ποτό» -όπως σημείωσε.

Ο Κόσμπι αναφέρεται στην ίδια κατάθεση σε σχέση του με 19χρονη κοπέλα, καθώς και σε μία νεαρή που πρέπει να ήταν 17, όταν συνάντησε τον Κόσμπι.

Ο κωμικός παραδέχθηκε, επίσης, ότι πλήρωσε την Κόνσταντ και την Τερέζ Σεριγνιέζ (μία από τις 58 γυναίκες που τον κατηγορούν για κακοποίηση) για να τις εμποδίσει να αποκαλύψουν στην σύζυγό του, Καμίλ [φωτό κάτω] την αλήθεια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ