Η Αντζελίνα έφυγε: Ιδού το μήνυμά της στον ελληνικό λαό | κοσμικα , πλανητης hollywood | womenonly.gr
23:10
17/3/2016

Η Αντζελίνα έφυγε: Ιδού το μήνυμά της στον ελληνικό λαό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Χωρίς να την πάρει κανείς είδηση αποχώρησε από τη χώρα μας η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα τα λόγια που στέλνει σε όλους τους Έλληνες.

 

Δύο μέρες στο πλευρό των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, πέρασε η Αντζελίνα Τζολί, και έχοντας φύγει πια αποχαιρετά τους Έλληνες με ένα μεγάλο "ευχαριστώ", μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και τη γενναιοδωρία του για την αντιμετώπιση εν μέσω δύσκολων συνθηκών, καθώς και τις προσπάθειες των εθελοντών και τοπικών οργανώσεων που γνώρισα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι, εργάζονται όλο το 24ωρο για την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα.

Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή απάντηση ίση με την κλίμακα της παγκόσμιας κρίσης των προσφύγων, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά αυτό θα πρέπει να πάει ακόμη πιο πέρα.

Ανυπομονώ ώστε η Ύπατη Αρμοστεία να είναι σε θέση να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελληνικές αρχές για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, και μαζί με τους εταίρους της, να στηρίξει τις προσπάθειες των αρχών ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταγραφή, καθώς και την πρόσβαση στο άσυλο και τη μετεγκατάσταση, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους είναι οι πιο ευάλωτοι"

Για την ιστορία η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο όπου μένει τον τελευταίο καιρό με την οικογένειά της ενώ υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη Λέσβο για διακοπές με τα παιδιά της.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ