Ο γύρος του κόσμου...σε 80 λεπτά από το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού» | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
17:16
7/5/2015

Ο γύρος του κόσμου...σε 80 λεπτά από το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

«Ο γύρος του κόσμου...σε 80 λεπτά» είναι μια γνωριμία των παιδιών με διαφορετικά μουσικά ιδιώματα μέσα από μία γεωγραφική περιήγηση. Η ιστορία τριών ταξιδευτών γίνεται η αφορμή για να ακούσουν τα παιδιά έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο. Η αφήγηση πλαισιώνεται από εικόνες και βίντεο και τα παιδιά εμπλέκονται διαδραστικά στη διαδικασία με φωνητικά-ρυθμικά παιχνίδια.

Το μουσικό αυτό ταξίδι κινείται σε χώρες πραγματικές και φανταστικές και σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών (κλασική, έντεχνη, παραδοσιακή, μουσική κινηματογράφου). Αρκετά από τα έργα του προγράμματος είναι γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Η παράσταση ολοκληρώνεται με μία σύντομη παρουσίαση των συγκεκριμένων οργάνων στα παιδιά.

« Η μουσική είναι μία παγκόσμια γλώσσα, μία γλώσσα με την οποία όλοι οι πολιτισμοί μέσα στο χρόνο εκφράζουν κοινά συναισθήματα και σκέψεις. Μέσα από αυτό την παράσταση τα παιδιά θα βιώσουν τη ζωντανή μουσική όχι απλώς ως διασκέδαση, αλλά και ως δυνατότητα συνομιλίας και θα έρθουν σε επαφή με την διαφορετικότητα.»

Για το μουσικό σύνολο Πασπαρτού

Το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού» αποτελείται από τις Ασπασία Μπάνου (φλάουτο), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο). Έχουν σπουδάσει σε ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού. Η αγάπη προς την κλασική μουσική παιδεία, καθώς και μία πολυετής διδακτική εμπειρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τις οδήγησε στον σχηματισμό του συνόλου αυτού.

Info
Σάββατο 16 Μαΐου 2015
16:00
Γενική είσοδος: 5€

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ