Μαυρουδής- Μουτσάτσου: Μ΄ένα χάρτινο καράβι ταξιδεύουν την... Ελλάδα | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
10:35
29/10/2014

Μαυρουδής- Μουτσάτσου: Μ΄ένα χάρτινο καράβι ταξιδεύουν την... Ελλάδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο, όλα τα έχει το Χάρτινο Καράβι αυτό που ταξιδεύει στην… Ελλάδα! H μουσικο - θεατρική παράσταση για παιδιά “Mε χάρτινο καράβι την Ελλάδα ταξιδεύω» θα παιχτεί στο Θέατρο ΗΒΗ για δεύτερη χρονιά, με τον Νότη Μαυρουδή και την Αναστασία Μουτσάτσου.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου, «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση.


Οι σταθμοί πολλοί: Αγαπημένα παραδοσιακά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης και ο Τσιτσάνης. Αθάνατα τραγούδια από το Ελληνικό ρεπερτόριο, οι τέσσερις κύκλοι τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή για παιδικές χορωδίες και μικρές ενότητες αφιερωμένες σε παραδοσιακά όργανα, όπως η λύρα, το σαντούρι, η γκάιντα, και το βιολί.

Σ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές. O ηθοποιός Xάρης Μαυρουδής τους αφηγείται μικρές ιστορίες για την ιστορία και την καταγωγή των τραγουδιών και τα παροτρύνει να συμμετέχουν, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Δύο εξαιρετικοί σολίστ, ο Γιώργος Τοσικιάν κιθάρα και ο Σόλις Μπαρκί στα κρουστά, συμπληρώνουν το «πλήρωμα».

Η επιμέλεια κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Κροντηροπούλου και οι φωτισμοί του Περικλή Μαθιέλη.

ΙΝFO:
ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ – Σαρρή 27 – Ψυρρή. Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.
Τιμή εισιτηρίου - 10 ευρώ
Πληροφορίες &κρατήσεις θέσεων : 210 – 3216382 / 3213112

Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Σαρρή 27 – Ψυρρή .
Πληροφορίες &κρατήσεις θέσεων : 210 – 3216382 / 3213112 /3219253

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ