Η Μάγισσα Φουφήχτρα δραπετεύει για μια ακόμα φορά! | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
12:37
2/9/2015

Η Μάγισσα Φουφήχτρα δραπετεύει για μια ακόμα φορά!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η Μάγισσα Φουφήχτρα,η πιο επικίνδυνη και ξεκαρδιστική μάγισσα του κόσμου μετά από απαίτηση των θαυμαστών της δραπετεύει για μια ακόμα φορά από το βιβλίο που την είχε κλείσει ο δημιουργός της Ευγένιος Τριβιζάς και επιστρέφει και πάλι ασυγκράτητη στη σκηνή της  Παραμυθοχώρας!

Η ιστορία της Μάγισσας Φουφήχτρας, της αγαπημένης ηρωίδας του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύει και πάλι στην Παραμυθοχώρα μέσα από ένα πρωτότυπο πολυθέαμα που συνδυάζει τη σκηνική δράση της κούκλας με την θεατρική δράση, το θέατρο σκιών και το μαύρο θέατρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα θέαμα παραμυθένιο με πολλές εναλλαγές και μουσική που παρασύρει μικρούς και μεγάλους, ψυχαγωγεί και διασκεδάζει ενώ προβάλλει και μηνύματα διαχρονικά: την αξία του θάρρους και της θέλησης και τη σημασία της φιλίας στα παιδιά!

Η υπόθεση του έργου

Η τρομερή μάγισσα Φουφήχτρα ζει στο βουνό με τις χίλιες μαύρες παπαρούνες που όποιος τις αγγίζει μεταμορφώνεται σε κοράκι. Ταξιδεύει παντού με την ηλεκτρική της σκούπα και της αρέσει να ρουφάει τα πάντα! Μια μέρα πετώντας πάνω από την παιδική χαρά ρουφάει όλα τα παιδιά που παίζουν. Της ξεφεύγει μόνο ένα κοριτσάκι που είναι ξαπλωμένο κάτω από ένα παγκάκι, η Μυρτώ. Ασταμάτητη η Φουφήχτρα δεν το καταλαβαίνει και συνεχίζει να ρουφά με την ηλεκτρική της σκούπα. Έτσι εξαφανίζονται γάτες από τα κεραμίδια των σπιτιών πεταλούδες από το ανθόσπαρτο λιβάδι, παπάκια από τη λίμνη με τα νούφαρα, ασημένια ψαράκια από το περιγιάλι. Κι ενώ η φοβερή Μάγισσα σχεδιάζει να φτιάξει ζελέ από τα δάκρυα των παιδιών βυθίζεται σε έναν μακάριο ύπνο. Η τολμηρή όμως Μυρτώ είναι αποφασισμένη να σκαρφαλώσει στο βουνό με τις μαύρες παπαρούνες και να περάσει όλες τις δοκιμασίες για να καταφέρει να ελευθερώσει τους φίλους της. Θα τα καταφέρει;

Είναι η πέμπτη χρονιά που η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει τις ξεκαρδιστικές περιπέτειές της. Κάτι όχι μόνο δύσκολο αλλά και εξαιρετικά ριψοκίνδυνο, επειδή τη Φουφήχτρα δεν πρέπει να την εμπιστεύεται κανείς. Δεν το' χει σε τίποτα να ρουφήξει με την ηλεκτρική της σκούπα το θίασο, τις καρέκλες, ακόμα και τους θεατές. Αν σας ρουφήξει πάντως, μην πανικοβληθείτε. Θα στείλω αμέσως τη Μυρτώ και τον υπαστυνόμο Παντεσπάνη για να σας σώσουν.

 Ευγένιος Τριβιζάς

INFO: 

Από την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου: Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11:00 & 13:30 Τιμή Εισιτηρίου 10€

Μετά την παράσταση ακολουθεί εργαστήριο κούκλας με τιμή 3€

Απαραίτητη η Κράτηση Θέσης

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ