Η Αληθινή Ιστορία του Ηρακλή αναβιώνει στο θέατρο Olvio | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
14:05
27/11/2014

Η Αληθινή Ιστορία του Ηρακλή αναβιώνει στο θέατρο Olvio

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η Αληθινή Ιστορία του Ηρακλή παρουσιάζεται στο Θέατρο OLVIO σε κείμενο Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Πρόκειται για μία διαφορετική ανάγνωση του γνωστού μύθου του Ηρακλή, ο οποίος έχει αποδοθεί με ακρίβεια αλλά και χιούμορ ώστε να προσελκύει τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Η χιουμοριστική προσέγγιση του μύθου του Ηρακλή ενισχύεται και από την αισθητική κόμιξ που χρησιμοποιείται στην παράσταση.

Οι 14 ηθοποιοί-απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζουν τη γνωστή ιστορία του ημίθεου Ηρακλή, σύμφωνα με τους κώδικες του αυτοσχεδιασμού και του σωματικού θεάτρου, δίνοντας στους μικρούς θεατές την ευκαιρία για μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση της μυθολογίας.

Η ζωή και οι άθλοι του Ηρακλή παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο καθώς οι ηθοποιοί με τα σώματά τους ζωντανεύουν επί σκηνής τους χώρους, τα αντικείμενα και τα στοιχεία της φύσης: Ένα μουσείο με αγάλματα, ένα ρινγκ, το σπίτι της Αλκμήνης, το δάσος, μια σπηλιά, τη Λερναία Ύδρα, τα μουσικά όργανα, τον Άδη κ.α

Η παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ανέβηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από την Ομάδα «ΠΕΤΑΕΙ» το 2001 στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Σκαβάρας

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κίνηση- Βοηθός σκηνοθέτη: Αυγουστίνος Κούμουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Βερόνικα Δαβάκη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιάννης Δαμάλας, Κωστάκης Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Χριστιάνα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ειρήνη Τσιριγώτη, Γιάννης Κόκκας, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Δώρα Παρδάλη

Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης

Φωτογραφίες: Άννα Παπαθανασίου

 

INFO:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5μμ

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

(Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολεία: Ευτυχία Πανουτσοπούλου κιν. 6947025226)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Σχολεία: 6 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός τηλ. 2103414118

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ