Ένας καλικάντζαρος στο χωριό [τώρα και για ενήλικες] | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
11:09
9/12/2014

Ένας καλικάντζαρος στο χωριό [τώρα και για ενήλικες]

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια ιστορία βασισμένη στη «Νύχτα Χριστουγέννων» του Νικολάι Γκόγκολ στο Τσάι στη Σαχάρα στα Ιλίσια. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα έργο. Το έλεγαν «Ένας καλικάντζαρος στο χωριό» και το έγραψε η Μαρία Κυριάκη. 

Το θέμα το εμπνεύστηκε από ένα διήγημα του Νικολάι με τίτλο «Νύχτα Χριστουγέννων».  Το διάβασε η Κατερίνα, ενθουσιάστηκε κι έστησε μια παράσταση για παιδιά. Κάλεσε την Ευγενία, τον Τάσο, την Κορνηλία και το Στέφανο για να ερμηνεύσουν όλους τους ρόλους του έργου, το οποίο προσφέρεται για ένα θαυμάσιο σκηνικό παιχνίδι.

Επίσης, κάλεσε το Σταύρο να γράψει τη μουσική, την Αγγελίνα να επιμεληθεί το σκηνικό χώρο και τα κοστούμια και την Αναστασία να χορογραφήσει τα πολλά τραγούδια του έργου και το Βαγγέλη να φτιάξει τις μάσκες και τις κούκλες. Και όταν η παράσταση ολοκληρώθηκε ξεκίνησε το ταξίδι της στο Τσάι στη Σαχάρα. 

Εκεί συνάντησε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους της φίλους και το έργο ψυχαγωγούσε τους θεατές, που χαιρόντουσαν και για λίγο μεταφερόντουσαν σε μνήμες και στιγμές οικείες για τους μεγάλους, μαγικές και διασκεδαστικές για τους μικρούς.

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Κι επειδή όλοι είμαστε παιδιά και τις μέρες των Χριστουγέννων έχουμε βαθιά ανάγκη να ξεχάσουμε για λίγο έστω, όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας βασανίζουν, η παράσταση αυτή θα παίζεται εκτός από το Σάββατο στις 16.30 για τα παιδιά  τώρα και για μας τους μεγάλους, που μέσα μας νιώθουμε παιδιά και για τα μεγαλύτερα παιδιά μας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45 και θα σας περιμένει για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με τις σκανταλιές των καλικαντζάρων, να προβληματιστούμε με τις γητειές της μάγισσας και να διαπιστώσουμε πως μόνο η αγάπη μπορεί να μας ενώσει. Κι όλα αυτά, μέχρι να τελειώσει το δωδεκάμερο και να επιστρέψουν οι καλικάντζαροι στα κατάβαθα της γης, δηλαδή μέχρι την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για το σκοτάδι στις ανθρώπινες ψυχές, την ομορφιά της αγάπης, το φόβο για το άγνωστο και τη δύναμη του πεπρωμένου.     

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Μαρία Κυριάκη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Εικαστική επιμέλεια: Αγγελίνα Παγώνη

Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης

Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά

Μάσκες- Κούκλες: Βαγγέλης Μήττας

Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κορνηλία Κυριάκη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ευγενία Αποστόλου, Στέφανος Γεωργόπουλος, Τάσος Δέδες, Κορνηλία Κυριάκη

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 21.45

Τρίτη 21.45

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η παράσταση για τα παιδιά ισχύει κανονικά κάθε Σάββατο στις 16.30

Από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 έως την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος 10€

Μειωμένο 8€
 

Τσάι στη Σαχάρα: Λαοδικείας 18,Ιλίσια

Τηλ.: 2110120936

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ