Άκου: Τα μωρά πάνε...θέατρο! | μαμα & παιδι , παραστασεις | womenonly.gr
12:02
18/9/2014

Άκου: Τα μωρά πάνε...θέατρο!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

To Θέατρο Πόρτα που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία το «Θέατρο για βρέφη» στο ελληνικό κοινό συνεχίζει τη νέα αυτή παράδοση με την παράσταση «Άκου», μία παράσταση – ιδέα της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Ένα παιδί και μια μελωδία. Το παιδί ξυπνάει, γιατί η μελωδία που τον συνόδευε, παύει. Ξυπνάει και παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω, να την ανασυνθέσει. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ένα μεγάλο «ταξίδι» ξεκινάει.

Διαβάστε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα του e-go στο θέατρο για βρέφη


H Ξένια Καλογεροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από τη χαρά που μας έδωσαν το Ελα, έλα και το Πού είναι; έπρεπε να βρούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό που να ενδιαφέρει εξ’ ίσου το βρεφικό μας κοινό. Την ιδέα μού την έδωσαν δυο στιγμές από το Πού είναι; Στιγμές όπου τα μωρά έμεναν άφωνα και μαγεμένα ακούγοντας απλώς κάποιες νότες μουσικής ή κάποιους ήχους. Ετσι σκέφτηκα πως το επόμενο θέαμα θα έπρεπε να λέγεται “Άκου” και να βασίζεται σε ήχους και σε μουσική. Όπως παρακολουθούσαν τα μωρά την ανάγκη μιας ηρωίδας να πιάσει το φεγγάρι ή μιας άλλης να ξαναδεί τη μαμά της, τώρα το θέμα να είναι η ανάγκη ενός παιδιού να ξαναβρεί μια μελωδία που το μάγεψε φευγαλέα κι ύστερα χάθηκε.
Ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Κορνήλιος Σελαμσής αγκάλιασαν την ιδέα μου με ενθουσιασμό και φτιάχνουν τώρα τη δική τους εκδοχή που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα».


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σκηνικά–Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Βουδούρης

ΙΝFO:

Από 28 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, 115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Σάββατο 11.00, Κυριακή 11.00
(και από 25/10/14 μόνο κάθε Σάββατο 11.00)

Τιμές εισιτηρίων:
Θέατρο για βρέφη 8 €

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ