Υπάρχει βελούδινο διαζύγιο; Πώς το παιδί δεν θα γίνει ο πιο αδύναμος κρίκος | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
8:52
11/2/2020

Υπάρχει "βελούδινο διαζύγιο"; Πώς το παιδί δεν θα γίνει ο πιο "αδύναμος κρίκος"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάθε χωρισμός και κάθε διαζύγιο είναι δύσκολο. Μπορεί όμως να είναι παράλληλα αξιοπρεπές, πολιτισμένο και προστατευτικό - κυρίως για τα παιδιά, που είναι οι αθώοι κάθε τέτοιας οικογενειακής υπόθεσης.

Tο πολύ σημαντικό αυτό θέμα θα αναλύσουν στο σεμινάριο με τίτλο «Υπάρχει "βελούδινο διαζύγιο"; Πώς το παιδί δεν θα γίνει ο πιο "αδύναμος κρίκος"» που θα πραγματοπoιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στα Public Συντάγματος (5ος όροφος) και ώρα 12.00-14.00, η Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, δικηγόρος, δημοσιογράφος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στο υπουργείο δικαιοσύνης και αναπληρώτρια Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ και ο Ιωάννης Δωρόθεος Παπαρρηγόπουλος, Δικηγόρος και μέλος του Διεθνούς και Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής.

 

Η κυρία Τζόρβα θα μιλήσει για τους νέους δρόμους που ανοίγει πλέον και στη χώρα μας η θέσπιση της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης στις ψυχοφθόρες οικογενειακές διαφορές, η οποία οδηγεί σε λύση μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

O κ. Παπαρρηγόπουλος με τη σειρά του, θα μιλήσει για τις στρεβλώσεις που προκαλεί το νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας που ισχύει στη χώρα μας και θα εξηγήσει πώς η συνεπιμέλεια μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, αλλά και τα οφέλη της για το παιδί. Όταν οι γονείς χωρίσουν ή δεν ζουν μαζί, τα ανήλικα παιδιά τους θα πρέπει να απολαμβάνουν και τους δύο γονείς στην καθημερινή ζωή τους, το παιδί να μένει εξίσου και στα δύο σπίτια κατά χρόνο που είναι ίσος και κάθε θέμα για την ανατροφή του παιδιού θα πρέπει να συμφωνείται από πριν, με την εφαρμογή ενός σχέδιου ανατροφής παιδιού – parenting plan. Όπως τονίζει ο ειδικός, «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι προς το συμφέρον του παιδιού να το ανατρέφουν και οι δύο γονείς του, είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι, είτε ζουν μαζί είτε όχι».

 

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://forms.gle/Z6QL9AvLHej47QsGA

 

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια του infokids

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ