Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη για τη δυσλεξία κάνει τον γύρο του διαδικτύου | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
18:00
12/9/2018

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη για τη δυσλεξία κάνει τον γύρο του διαδικτύου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο αργυρός μας Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση παραδίδει σοβαρά μαθήματα ζωής.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες (11/9/2018) για τη φετινή σχολική χρονιά με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Τα social media γέμισαν αναρτήσεις με φωτογραφίες του... αποχωρισμού αλλά και των ευχών με τους εγχώριους celebrities να πρωτοστατούν!

Ανάμεσα σε όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ξεχώρισε το μήνυμα που έστειλε σε γονείς και παιδιά ο Σπύρος Γιαννιώτης και έχει αναπαραχθεί σε απίστευτο βαθμό.

Ο έλληνας πρωταθλητής εμπνεύστηκε από τις αποκαλύψεις του βρετανού σεφ Jamie Oliver σχετικά με τη δυσλεξία με την οποία έχει διαγνωστεί -και στην οποία, παρεμπιπτόντως "χρεώνει" την επιτυχία του- και αποφάσισε να μιλήσει και για τη δική του, αντίστοιχη περίπτωση, με την ελπίδα να αφυπνίσει όσον περισσότερο κόσμο μπορεί σχετικά με τη δυσλεξία.

Ιδού τα όσα έγραψε.

Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα

Ισως και εγώ Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.

Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτε, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγωνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά.

 

Διάβασε κι αυτό: Άνιστον: Η άγνωστη διαταραχή, το παιδί & ο Μπραντ

 

Ιδού και εν λόγω ανάρτηση:

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ