Κάνει σπορ; Ποιες εξετάσεις χρειάζεται: Οι εξετάσεις για τους μικρούς αθλητές | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
11:26
18/4/2017

Κάνει σπορ; Ποιες εξετάσεις χρειάζεται: Οι εξετάσεις για τους μικρούς αθλητές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ποιο άθλημα του ταιριάζει και ποιές είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για ένα παιδί πριν ξεκινήσει ν΄αθλείται συστηματικά και γιατί; 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

«Η συμμετοχή του παιδιού στην άθληση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φυσιολογική ανάπτυξή του, επειδή προάγει τη σωματική και την ψυχική του υγεία και βοηθά στην ωρίμανσή του, ενώ η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά να αθλούνται είναι αυτή των 6 ετών», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ:«Τα αθλήματα που προτείνονται για τα παιδιά που ξεκινούν το δημοτικό είναι:
* το κολύμπι
* το τρέξιμο
* το τένις και,
* για όσα έχουν τη δυνατότητα, το bowling και το γκολφ».

ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «Η προετοιμασία του παιδιού που πρόκειται να αθληθεί είναι μεγάλης σημασίας. Η εξέτασή του, λοιπόν, από γιατρό για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών νοσημάτων, κυρίως του κυκλοφορικού, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του είναι επιβεβλημένη», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος. Γι΄ αυτό:

* Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην καρδιολογική εξέταση, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ορθοπεδική εκτίμηση, που αποσκοπεί στη διάγνωση προβλημάτων του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές κακώσεις κατά τη διάρκεια της άθλησης.

* Η έγκαιρη διάγνωση επίσης των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (ιδιαίτερα της σκολίωσης) είναι ο κυριότερος παράγοντας για τη σωστή αντιμετώπισή τους.  

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ