5 απροσδόκητοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις για το παιδί σου | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
8:15
28/7/2021

5 απροσδόκητοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις για το παιδί σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη εποχή, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν τα παιδιά σου κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Ακολουθούν ορισμένοι κίνδυνοι που ίσως δεν έχεις σκεφτεί.

Υπερθερμασμένα λάστιχα κήπου

Το λάστιχο κήπου είναι ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό παιχνίδι, αλλά κράτησε τα παιδιά μακριά όταν ανοίγεις για πρώτη φορά τη βρύση. Η έρευνα έχει δείξει ότι η θερμοκρασία του νερού που μένει μέσα σε ένα λάστιχο το οποίο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, μπορεί να φτάσει τους 49 βαθμούς Κελσίου - αρκετά ζεστό για να προκαλέσει εγκαύματα δεύτερου ή τρίτου βαθμού σε παιδιά και κατοικίδια. Μόλις το τρεχούμενο νερό απομακρύνει το καυτό στάσιμο νερό που έμεινε στο λάστιχο, δημιουργείται μια ασφαλής θερμοκρασία και είναι έτοιμο για έναν αγώνα μπουγέλου.

Να γιατί πρέπει να αλλάξεις ενυδατική κρέμα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι

Τραμπολίνα

Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, σπασμένα πλευρά, τραύματα σε πνεύμονες και διάσειση σε παιδιά που έπαιζαν με το τραμπολίνο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να μην χρησιμοποιείται τραμπολίνο στο σπίτι, αναφέροντας τους 98.000 τραυματισμούς που προκαλούνται από τραμπολίνα κάθε χρόνο. Νομίζεις ότι το παιδί σου είναι ασφαλές επειδή υπάρχει δίχτυ γύρω από το τραμπολίνο σου; Ξανασκέψου το. Ο Αμερικανικός οργανισμός λέει ότι αυτά τα μέτρα δεν μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.

Καυτές τσουλήθρες

Καθώς είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή πλαστικό, τσουλήθρες και άλλος εξοπλισμός παιδικής χαράς μπορούν να ζεσταθούν επικίνδυνα κάτω από τον ήλιο. Πάντα να ελέγχεις τη θερμοκρασία της τσουλήθρας - ολόκληρη την τσουλήθρα, από πάνω προς τα κάτω - πριν ανέβει το παιδί σου.

Παγωτό γρανίτα

Σίγουρα, είναι νόστιμο, αλλά να είσαι προσεκτική όταν δίνεις πάγο σε μικρά παιδιά. Θα πρέπει να το φάει καθισμένο - όχι τρέχοντας - για να αποφύγει πνιγμό και άλλους τραυματισμούς. Και φρόντισε να απομακρύνεις το ξυλάκι μόλις τελειώσει, για να αποφύγεις τραυματισμό από ακίδες.

Το πιο light παγωτό! Απόλαυσε το με 100 θερμίδες τη μερίδα

Δευτερεύων πνιγμός

Γνωρίζεις τα πάντα για το πώς να κρατήσεις το παιδί σου ασφαλές στο νερό, αλλά ξέρεις ότι είναι σημαντικό να το παρακολουθείς στενά μετά από περιστατικό με πνίξιμο από νερό στην πισίνα; Η κατά λάθος εισπνοή νερού μπορεί να ερεθίσει τους μικρούς πνεύμονες και να προκαλέσει προβλήματα στο οξυγόνο στο αίμα. Η κόπωση, η δυσκολία στην αναπνοή, η ρηχή αναπνοή, ο βήχας ή ο πόνος στο στήθος, που εμφανίζονται στις πρώτες 24 ώρες μετά από ένα περιστατικό πνιγμού, είναι όλα τα προειδοποιητικά σημάδια για δευτερογενή πνιγμό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ