4 στους 5 γονείς δε μετρούν σωστά τη δόση των φαρκάκων. Εσύ; | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
14:33
14/9/2016

4 στους 5 γονείς δε μετρούν σωστά τη δόση των φαρκάκων. Εσύ;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Νέα μελέτη δείχνει πως η πλειονότητα των γονέων δεν μετρούν σωστά την ποσότητα του φαρμάκου που πρέπει να φίνουν στα παιδιά τους, όταν αυτά αρρωσταίνουν κι αυτό γιατί μπερδεύονται με τις μεζούρες μέτρησης που υπάρχουν ενσωματωμένες στα μπουκαλάκια με το φάρμακο. 

Τα παραπάνω έδειξαν τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγε η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης " New York University School of Medicine" σε δείγμα 2.100 γονέων. Από τους συμμετέχοντες, το 84% έκανε λάθος στη δοσολογία, ειδικά όταν χρησιμοποίησαν τα κύπελλα μέτρησης του φαρμάκου. 

Πώς μετράς τη δοσολογία, να σου πω αν κάνεις λάθος 

Οι κύριοι τρόπο μέτρησης είναι βάση του δοσομετρητή του φαρμάκου, με κουταλιές ή ακόμη και με σύρριγγα. Και μπορεί ο πρώτος τρόπος να σου φαίνεται πιο αξιόπιστος και σωστός, όπως δείχνει όμως η μελέτη είναι πιο εύκολο να γίνει το λάθος με αυτόν. 

Σύμφωνα με τους εμπειρογνόμωνες, αν ο δοσομετρητής δεν κρατηθεί σωστά και στο ύψος των ματιών, είναι πολύ εύκολο να μπει μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα φαρμάκου. 

Σύμφωνα δηλαδή με τους ειδικούς η μέτρηση με σύρριγα ή ακόμη και με την κλασική κουταλιά της γιαγιάς τελικά είναι πιο αξιόπιστη. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ