Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
-1½ κιλό χταπόδι φρέσκο
Βράζουμε το χταπόδι σε μέτρια κατσαρόλα μαζί με το ξίδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με το θρούμπι. Το περιχύνουμε με τον ζωμό του σουρωμένο και με λίγο ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: Βράζουμε τα φασόλια σε βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τα καλύπτει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στραγγίζουμε 2 φλιτζάνια από τον ζωμό του χταποδιού και τον προσθέτουμε στα φασόλια μαζί με το χταπόδι. Ανακατεύουμε απαλά, γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού και τα ραπανάκια και σερβίρουμε.
Tip Μπορoύμε να προετοιμάσουμε το χταπόδι 3 μέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο Αν φτιάξουμε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν τη σερβίρουμε, θα βάλουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια την τελευταία στιγμή.