Μεξικάνικο τσίλι με ρύζι και γιαούρτι | κουζινα , συνταγες , όσπρια - ρύζι | womenonly.gr
9:50
21/9/2015

Μεξικάνικο τσίλι με ρύζι και γιαούρτι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αντί να πάτε σε κάποιο μεξικάνικο ρεστοράν, οργανώστε στο σπίτι «θεματική» βραδιά για τους φίλους σας με τάκος, τσίλι και γουακαμόλε

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό
  • κόκκινο ή και περισσότερο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. φασόλια κόκκινα ή λευκά βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 1 κύβο βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ή κόλιαντρο

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά για δέκα λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ντομάτα και το νερό με τον κύβο. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στα τελευταία πέντε λεπτά προσθέτουμε και τα φασόλια. Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο συνοδεύοντας με αρωματικό ρύζι και γιαούρτι.

Συνταγές από το Cook Book

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ