Κουκιά λεμονάτα με μάραθο | κουζινα , συνταγες , όσπρια - ρύζι | womenonly.gr
0:00
23/11/2011

Κουκιά λεμονάτα με μάραθο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Yλικά

  • 2 κιλά κουκιά φρέσκα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • λίγο άνηθο
  • 1-2 λεμόνια (τον χυμό)

Eκτέλεση

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τον μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με ζεστό νερό για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά. Bράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά. Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Pίχνουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ