Τορτίγιας με κιμά και φουντούκια | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
15:31
9/4/2009

Τορτίγιας με κιμά και φουντούκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ιδιαίτερη γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο El Sabor Wraps λιαστής ντομάτας

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζ. φουντούκια ολόκληρα
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 πακετάκι χυμό ντομάτας
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι τεκίλα
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • κόκκους πιπεριού
  • πράσινη πιπεριά

Τι κάνουμε:

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, το βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το βιτάμ και το αφήνουμε να σοταριστεί, έως ότου χρυσίσει.

Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις ο κιμάς ασπρίσει, ρίχνουμε την τεκίλα, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το χυμό της ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15-20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κοπανίζουμε στο γουδί τα φουντούκια και, μόλις το μείγμα του κιμά είναι έτοιμο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει για 5 λεπτά ακόμη, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε, ώστε να διατηρηθεί η γέμιση ζεστή.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρά, οπότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τις πίτες El Sabor, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας: Είτε τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Μόλις βγάλουμε τις τορτίγιας από το φούρνο, τις βάζουμε σε μία πιατέλα, στρώνουμε σε κάθε μία λίγη από τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω 2-3 κουταλιές από τη γέμιση και τις τυλίγουμε.

Τις σερβίρουμε περιχυμένες με όση σάλτσα έχει απομείνει, πασπαλισμένες με κόκκους πιπεριού και με γαρνιτούρα την πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες.

Συμβουλή
Καλό θα ήταν να επιλέξουμε συσκευασμένα φουντούκια.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Πικάντικα κεφτεδάκια