Τηγανητή μελιτζανοσαλάτα | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
15:26
28/3/2014

Τηγανητή μελιτζανοσαλάτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Επιμέλεια- food styling: ΜIME.COM, Φωτογραφία: White Studio

Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

 

Υλικά

-1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
-3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε μικρά καρέ
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
-3 πιπεριές Φλωρίνης (σε ελαιόλαδο) κομμένες σε λωρίδες

-1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί
-100 γρ. φέτα σε κομματάκια
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 

Eκτέλεση

Bάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 10-15 λεπτά. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και
σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε ύστερα από 1-2
λεπτά. Pίχνουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε
καλά να λιώσει το τυρί με τη θερμότητα από το τηγάνι. Παγώνουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία
δωματίου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σκορδαλιά