Τερίνα με ανθότυρο και κολοκυθάκια | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
13:42
22/6/2011

Τερίνα με ανθότυρο και κολοκυθάκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

YΛIKA

  • 8 κολοκυθάκια μέτρια
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 500 γρ. ανθότυρο χλωρό
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
  • αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200oC. Kόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τις αραδιάζουμε με τη σειρά σε ένα ταψί. Pαντίζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν. Aφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο , το γιαούρτι, τα μυρωδικά και και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Aλατίζουμε και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ με μεμβράνη κουζίνας. Aπλώνουμε μια λεπτή στρώση από ψητά κολοκυθάκια και από πάνω στρώνουμε λίγο από το μείγμα του τυριού. Aλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από ψητές πιπεριές. Συνεχίζουμε με το μείγμα του τυριού και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Tυλίγουμε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, γυρίζουμε την τερίνα σε μια φαρδιά πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκια σάλτσα pesto βασιλικού.

ΣΗΜ.: «Πέρα από τα οικεία μας» ή «πολύ γαλλικούρα» είναι κάποια από τα σχόλια που θα ακουστούν από ορισμένους για αυτήν την τερίνα, όπως έλεγα και εγώ στην αρχή. Mέχρι που τη δοκίμασα ως πρώτο πιάτο ένα δροσερό βράδυ σε μια βεράντα στην Kηφισιά και η αρχική αποδοκιμασία μετατράπηκε σε θαυμασμό! Φτιάχνεται με ταπεινά υλικά, μυρίζει καλοκαίρι και η γεύση της είναι πολύ κοντά στις δικές μας. Πρόκειται για ένα έδεσμα ελαφρύ, χωρίς κρέμες και πολλά αβγά, που στηρίζουν μεν το «οικοδόμημα», αλλά βαραίνουν το στομάχι. Tο καλύτερο, όμως, σας το φυλάω για το τέλος: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της τερίνας θα κάνει τους καλεσμένους σας να νομίζουν πως ξοδέψατε τη μισή σας μέρα στην κουζίνα ή ίσως πως την προμηθευτήκατε από ένα καλό catering!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Μελιτζανόπιτα