Τι έχουμε:
Για την επάλειψη του σάντουιτς:
Για το γαρνίρισμα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι- γκριλ ψήνουμε τις φέτες του μπέικον και όταν γίνουν τραγανές, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε μια φρυγανιέρα ψήνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το τριμμένο έμμενταλ Entremont και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.
Βάζουμε μια φέτα του τοστ σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω μια φέτα μπέικον και μια φέτα έμμενταλ Entremont.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλες 3 φέτες.
Περιχύνουμε την τελευταία φέτα με λίγο από το μείγμα με το αβγό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις 4 υπόλοιπες φέτες.
Βάζουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ώστε να λιώσει και να ροδίσει το έμμενταλ Entremont.
Ανοίγουμε λίγο τις φέτες, γαρνίρουμε με νεροκάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας.