Ρολά μελιτζάνας με φέτα, ταχίνι και κουκουνάρι | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
0:00
28/7/2014

Ρολά μελιτζάνας με φέτα, ταχίνι και κουκουνάρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: studiom.com

Υλικά για 12 ρολά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά

-3 μελιτζάνες λευκές ή τσακώνικες
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 φλιτζάνι φέτα
-2 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις άκρες και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες, περίπου 1,5 εκατοστού. Αλατίζουμε, τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Ενόσω οι μελιτζάνες ψήνονται βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με πιρούνι λιώνοντάς τα για να έχουμε μια ομογενή μάζα. Βάζουμε ένα κομμάτι από τη γέμιση στην άκρη κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε. Σερβίρονται ακόμη και κρύες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ