Ροβίτσα με τσιπς καρότου και πράσο | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
11:52
7/11/2011

Ροβίτσα με τσιπς καρότου και πράσο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι ντομάτες και η ρίγανη δίνουν την ιταλική γεύση, το κρασί και το εστραγκόν τη γαλλική.

Οι ντομάτες και η ρίγανη δίνουν την ιταλική γεύση, το κρασί και το εστραγκόν τη γαλλική. Η ξινή κρέμα προδίδει ρωσική γεύση και το λεμόνι με την κανέλα ελληνική, έγραφε το 1969 μια διάσημη συγγραφέας μαγειρικής. Σαράντα χρόνια μετά, η ελληνική κουζίνα είναι πιο πολύπλοκη, μα και ενδιαφέρουσα.

Ή πώς η σύνθεση παραδοσιακών υλικών μπορεί να δημιουργήσει ένα μοντέρνο πιάτο πρόταση.

Yλικά

  •  500 γρ. ροβίτσα
  •  1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  •  1 πράσο κομμένο σε φέτες
  •  6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1,5 lt ζωμό λαχανικών
  •  αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για συνοδευτικό

  •  1 μεγάλο καρότο σε λεπτές φέτες
  •  1 πράσο σε λεπτές φέτες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  •  αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Βράζουμε τη ροβίτσα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να χυλώσει. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να επιτύχουμε μια λεία κρέμα -μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζωμό ακόμα. Σερβίρουμε σε μπολ βάζοντας πάνω από κάθε σούπα λίγο από το συνοδευτικό, που έχουμε ετοιμάσει με τον εξής τρόπο: Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πράσο, το αλάτι και το πιπέρι, τσιγαρίζουμε για 5 περίπου λεπτά και σερβίρουμε.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ