Πιτσάκια στα γρήγορα | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
22:39
1/10/2008

Πιτσάκια στα γρήγορα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τα υλικά σε αυτά τα πιτσάκια μπορούν να αντικατασταθούν ή να εμπλουτιστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, αρκεί οι ποσότητες να αναλογούν με τις προτεινόμενες.

Τι έχουμε:

  • 2 Συσκευασίες Αφράτης Ζύμης για Πίτσα (400 γραμ.)
  • 1 φλιτζ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί τσένταρ, το κεφαλοτύρι, την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις φέτες μπέικον και τα λουκάνικα, κομμένα σε κομματάκια, για περίπου 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Στη συνέχεια βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη, την ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα φλιτζάνι ή με ένα στρογγυλό κουπάτ.

Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, στρωμμένο με λαδόκολλα και προσθέτουμε από πάνω είτε μια φέτα μπέικον και μια ροδέλα κρεμμυδιού ή μια φέτα ντομάτας, μια ροδέλα κρεμμυδιού, 1 κουταλάκι κάππαρη, 1 κουταλάκι φέτα, λίγες πιπεριές, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή κάνουμε όποιο συνδυασμό μας αρέσει.

Κατόπιν, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ