Πικάντικα κεφτεδάκια | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
15:31
9/4/2009

Πικάντικα κεφτεδάκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Υπέροχος συνδυασμός!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο El Sabor Wraps

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2-3 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια τριμμένα

Τι κάνουμε:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σαλάτα:

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα σκουπίζουμε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα χοντροκόβουμε με τα δάχτυλά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια και τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε, κατόπιν ρίχνουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε και πάλι ώστε να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια:

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τo κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσίλι, τη φρυγανιά, τα αβγά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα ομοιογενές, και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια, παίρνοντας κουταλιά κουταλιά τη ζύμη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει. Μέχρι να ετοιμαστεί το λάδι αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα βάζουμε στο καυτό λάδι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τις πίτες El Sabor, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας:

Είτε τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Μόλις οι πίτες είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μία πιατέλα, απλώνουμε 2-3 κουταλιές από τη σαλάτα σε κάθε πίτα, βάζουμε από πάνω 3-4 κεφτεδάκια, τις τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοιρινό κιμά.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινείας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Πίτσα μαργαρίτα