Πατάτες ψητές και γεμιστές | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
14:21
6/2/2009

Πατάτες ψητές και γεμιστές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Γι αυτούς που δεν νηστεύουν!

Τι έχουμε:

  • 6 γαρίδες μεγάλες με κέλυφος ΚαLLΙΜΑΝΙS
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 4 κουταλιές τυρί Βέρο Κρητικό
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 3 φυλλαράκια σχοινόπρασο
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε, τις τυλίγουμε ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε το εσωτερικό από τις πατάτες με προσοχή, το βάζουμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε στη μία πλευρά κατά μήκος προσεχτικά. Στη συνέχεια κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφαιρούμε προσεκτικά το κέλυφος και τις ουρές, αρχίζοντας από την κοιλιά. Τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 6-7 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Προσθέτουμε το Βιτάμ λιωμένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και μοιράζουμε το μείγμα στις πατάτες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί με το λάδι και το βάζουμε επάνω από τις πατάτες, πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.

Βάζουμε επάνω από κάθε πατάτα 3 γαρίδες, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε στο μείγμα που βάλαμε το εσωτερικό της πατάτας να προσθέσουμε και μοσχοκάρυδο.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κεφτεδάκια με μπίρα