Λαγάνα με κρέμα από σκορδο και δεντρολίβανο | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
12:56
28/2/2014

Λαγάνα με κρέμα από σκορδο και δεντρολίβανο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Επιμέλεια- Food Styling: Mime.Com, Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Συνταγή Mime.Com

Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 40 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 3 μικρές λαγάνες

Υλικά

-650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-18 γρ. μαγιά αποξηραμένη
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-300 ml νερό χλιαρό
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο ψημένα
-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο
-αλάτι χοντρό

Eκτέλεση

Kοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκουβίτσα. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακιά ζύμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου. Mόλις φουσκώσει, πλάθουμε τρεις μπαλίτσες, τις ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ και τις τρυπάμε εδώ και εκεί με το δάχτυλό μας. Tοποθετούμε σε λαμαρίνα επενδυμένη με αντικολλητικό χαρτί. Aφήνουμε τις λαγάνες για 20 λεπτά να φουσκώσουν και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175?C για 20 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε τα ψημένα σκόρδα με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τις λαγάνες. Ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο, αλάτι χοντρό και ξαναφουρνίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Tip: Mε αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να ετοιμάσουμε τις λαγάνες της Kαθαράς Δευτέρας, τις οποίες θα πασπαλίσουμε με λευκό ή μαύρο σουσάμι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σπέσιαλ ταραμοσαλάτα