Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο ντουξέλ μανιταριών και σος κρασιού | κουζινα , συνταγες , ορεκτικά | womenonly.gr
13:51
13/11/2008

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο ντουξέλ μανιταριών και σος κρασιού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Επιμέλεια: Δέσποινα Περιμένη

Χρόνος προετοιμασίας για τη γέμιση: 50 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας για τη σος κρασιού: 20 λεπτά.

Υλικά για 8 άτομα

Υλικά βάσης.

Για τη ζύμη για κρέπες

  • Αλεύρι 250 gr
  • Αβγά (ολόκληρα) 3
  • Γάλα 500 ml
  • Βούτυρο 50 gr
  • Αλάτι ψιλό 5 gr
  • Λάδι για το τηγάνι 50 ml
  • Κιμάς κοτόπουλου (ψιλοκομμένος) 300 gr
  • Κρέμα γάλακτος 200 ml
  • Βούτυρο 40 gr

Υλικά για την Duxelles μανιταριών

  • Βούτυρο 40 gr
  • Κρεμμυδάκια 40 gr
  • Μανιτάρια λευκά 400 gr
  • Μαϊντανός φρέσκος 40 gr
  • Λεμόνι (χυμός) 1/2

Υλικά για τη σος κρασιού

  • Κρεμμυδάκια 40 gr
  • Κρασί κόκκινο 400 ml
  • Σκουρόχρωμος ζωμός πουλερικών 400 ml
  • Βούτυρο 40 gr

Υλικά καρύκευσης

  • Αλάτι ψιλό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τεχνική παρασκευής

  • Παρασκευάστε 16 λεπτές κρέπες διαμέτρου 20 cm. Οπως αναφέρεται και στην προηγούμενη συνταγή

Παρασκευής της ντουξέλ μανιταριών

  • Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
  • Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
  • Ροδίζετε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε την ντουξέλ μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
  • Ανακατεύετε συνεχώς και στο τέλος προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε την duxelles μανιταριών σε ανοξείδωτο σκεύος.

Σοτάρισμα του κιμά κοτόπουλου

  • Σοτάρετε στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά τον κιμά κοτόπουλου.
  • Ανακατεύετε και όταν σοταριστεί καλά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
  • Ενώνετε την ντουξέλ μανιταριών με τον σοταρισμένο κιμά του κοτόπουλου.

Γέμισμα των κρεπών

  • Βάλετε από μια στρώση φάρσας στις κρέπες και ρολάρετέ τες δημιουργώντας μακριά ρολά.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψάκι φούρνου.
  • Τοποθετήστε τα γεμιστά ρολά κρέπας.
  • Περιχύστε τες με τη σος κρασιού και βάλτέ τες σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 15 για να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.

Προετοιμασία της σος κρασιού

  • Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
  • Ροδίζετε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο για λίγα λεπτά.
  • Ντεγλασάρετε με το κρασί και αφήνετε να συρρικνωθεί στα 2/3.
  • Προσθέτετε τον σκουρόχρωμο ζωμό πουλερικών και αφήνετε τη σος να συρρικνωθεί.
  • Στο τέλος περνάτε τη σος από μεταλλικό σουρωτήρι.
  • Ελέγξτε το αλατοπίπερο.

Στήσιμο πιάτου

  • Τοποθετούμε τις κρέπες σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σος κρασιού.
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ