Υλικά
Για τη ζύμη
Εκτέλεση
1. Πλένετε το μπρόκολο και το βράζετε για 5 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο, όσο αλάτι θέλετε και το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
3. Στρώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες ή ένα στρογγυλό ταψάκι, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τα τοιχώματα. Για να μη φουσκώσει η βάση του κις λορέν, την καλύπτετε με μια λαδόκολλα και στρώνετε από πάνω ρεβίθια.
4. Ψήνετε έτσι τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 185° C για 30 λεπτά. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη κουρού, χωρίς να την ψήσετε πριν.
5. Σε ένα μπολ τρίβετε με τα δάχτυλα το ανθότυρο και στο χοντρό του τρίφτη το κίτρινο τυρί. Στρώνετε πάνω στη βάση το μπρόκολο και πασπαλίζετε τα τυριά.
6. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με όσο αλατοπίπερο θέλετε και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνετε ομοιόμορφα το μπρόκολο και τα τυριά.
7. Ψήνετε το κις λορέν για 30 λεπτά στους 180° C.