Γιάννης Παπαμιχαήλ: Ο πατέρας μου με πήρε στον τάφο του! | κοσμικα , opinions | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / OPINIONS
13:46
26/11/2009

Γιάννης Παπαμιχαήλ: "Ο πατέρας μου με πήρε στον τάφο του"!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αγαπημένε μου Σωτήρη,
Καλεσμένος στην Τατιάνα Στεφανίδου ήταν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος μίλησε για τα πάντα: τη μητέρα του Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον πατέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τις μεταξύ τους σχέσεις και την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά.

Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Καλεσμένος στην Τατιάνα Στεφανίδου ήταν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος μίλησε για τα πάντα: τη μητέρα του Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον πατέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τις μεταξύ τους σχέσεις και την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά. Και κυρίως για το γεγονός ότι ενώ ο πατέρας του γνώριζε για την κατάθλιψη που περνούσε, μετά τον θάνατο της Αλίκης καθώς και το ότι κατέφυγε στα ναρκωτικά, δεν έκανε κάτι να τον βοηθήσει. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία που αναφέρεται στον πατέρα του.

«Φοβόμουν τον πατέρα μου»

Στην ερώτηση της Τατιάνας αν φοβόταν τον πατέρα του, ο Γιάννης απάντησε καταφατικά. «Τον φοβόμουνα. Ειδικά όταν μάλωνε με την μητέρα μου και τα πράγματα ξέφευγαν από τις φωνές. Ο πατέρας μου σήκωνε χέρι». Περιγράφει, δε, ένα σκηνικό με ένα δισκάκι, που τον τρόμαξε πολύ. «Έβαζα συνέχεια ένα τραγούδι. Ο πατέρας μου από τα νεύρα, έσπασε το δισκάκι. Τρόμαξα πολύ», ενώ παραδέχεται πώς αν και τον θαύμαζε ως ηθοποιό, μεγαλώνοντας δεν ήθελε να του μοιάσει καθόλου.

«Η Κατάθλιψη και τα ναρκωτικά»

Ο θάνατος της Αλίκης ήταν το γεγονός που σημάδεψε την ζωή του Γιάννη. Τότε εκείνος ήταν 26 ετών και φαντάρος. Ο θάνατος της τον έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια (είναι γνωστή σε όλους η σχέση που είχαν μάνα και γιος), ενώ είχε στο μεταξύ να αντιμετωπίσει μία σωρεία θεμάτων, όπως το θέατρο και η σύμβαση. Ο ίδιος ένιωθε αδύναμος, μόνος, ανήμπορος, ενώ η κατάθλιψη που περνούσε τον οδήγησε στις ουσίες. Ο πατέρας του, όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης, δεν ήταν δίπλα του να τον βοηθήσει. Και όταν εκείνος, τον ενημέρωσε για το πρόβλημα του με την κατάθλιψη κα τις ουσίες, πάλι δεν τον βοήθησε. Μάλιστα τότε τσακώθηκαν άσχημα.

«Η διαθήκη του πατέρα μου»

«Με τη διαθήκη του με πήρε μαζί του στον τάφο». Είναι τα πρώτα του λόγια, όταν η κουβέντα έρχεται στο θέμα της διαθήκης του Παπαμιχαήλ και την αποκλήρωση του από εκείνη. Ένα θέμα, που είχε γίνει θέμα συζήτησης εκείνες τις μέρες, αφού κανείς δεν περίμενε ότι ο μεγάλος ηθοποιός, όχι μόνο άφηνε απ’ έξω το μοναδικό παιδί του, αλλά το διαπόμπευε δημοσίως. Ο Γιάννης σήμερα προσπαθεί να εξηγήσει την απόφαση του πατέρα του. «Ίσως υποσυνείδητα να έγινα στο μυαλό του η Αλίκη. Και όπως μάλωνε με την μητέρα μου για την περιουσία, να μάλωνε τότε και με εμένα». Πιστεύει, όμως, ότι με το κείμενο του απλά διέλυσε δημόσια το παιδί του, ενώ δείχνει ότι πρόκειται για έναν κακό άνθρωπο, χωρίς συναισθήματα. Αν έχει συγχωρήσει τον πατέρα του; Ναι.....

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ